Cate ceva despre ceaiul de vasc – ceaiul vraciului

 

Despre vasc (vîsc) probabil a auzit multa lume, mai ales ca se foloseste inca din vremurile cand vraciul era medicul in sat, deci si in traditiile populare romanesti, insa, era mai mult folosit pentru facerea si desfacerea, (pentru “bosconit”, ca sa folosim o expresie babeasca), legarea si dezlegarea de suflete si iubiri, destine si altele.

 Dar stiati ca se consuma si sub forma de ceai ?

Planta este numita in engleza “Mistletoe” si in latina “Viscum Album”, acest ceai se face din ramurelele vascului si are urmatoarele proprietati (conform prospectului):

Ceai de vasc -de vanzare aici
Ceai de vasc -de vanzare aici

Ce pret are acest ceai si de unde se poate cumpara ? Pe net, il puteti comanda pe situl acesta cutia de 50 g. (ca in imagine),

O cutie de 50 grame costa in jur de 4 lei, de obicei.

– se poate folosi in tratamentul naturist al hipertensiunii, infertilitatii, epilepsiei si artritei
– in unele cazuri este utilizat si pentru vindecarea diferitelor tipuri de cancer si al tumorilor

– alunga insomnia si calmeaza problemele mentale (ordoneaza mintea, si in mod interesant, si vracii foloseau vascul pentru a “calma spiritul neastamparat”, adica, tot pentru calmarea mintii)
– aplicat extern ajuta la vindecarea ranilor si inflamatiilor, ulceratiilor, si varicelor
– folosit pentru spalarea fetei, elimina in timp scurt acneea de pe pielea plina de cosuri si pistrui
– ajuta la dezvoltarea musculaturii la nivelul uterului, deci se poate folosi si pentru imbunatatirea vietii intime la adulti

Vascul este de asemenea o componenta importanta a unui mare numar de mixuri de ceaiuri, care se folosesc in tratarea naturista a multor afectiuni, in principiu, din sfera bolilor care afecteaza sistemul cardiovascular si excretor (vene, inima, rinichi, etc.) Diversele extracte presate la rece, din vasc, sunt de asemenea, utilizate si intr-o gama variata de cosmetice naturale / naturiste.

Are contraindicatii, ceaiul din vasc ? Da, vascul are urmatoarele contraindicatii:

Persoanele care sufera de afectiuni grave, femeile care sunt in timpul sarcinii sau alapteaza trebuie sa evite acest produs.

Are efecte secundare cunoscute ? Poate provoca reactii alergice ?

In cazul in care aveti alergie la vasc si nu stiti, atentie la urmatoarele simptome, care pot aparea : respiratie ingreunata, iritatii pe piele, transpiratie, umflaturi ce apar pe corp, palpitatii, senzatia de aer insuficient, pierderea de focusare a ochilor (vorba populara, “nici ochii nu’i sta bine”), toate pot fi efecte adverse ale ceaiului de vasc. Daca observati aceste simptome, dupa consumarea ceaiului, opriti imediat consumul, si odihniti-va, prezentati-va la medicul de familie, sau daca aveti posibilitatea, la un specialist in medicina naturista.

Acuma, sa amintim totusi, si avertismentul vracilor, cine stie, o fi ceva sambure de adevar si in asta: persoanele necurate, rauvoitoare, nu aveau voie sa atinga vascul, pentru ca, spuneau vracii (si inclusiv shamanii din America latina, “bruho”), efectul puternic se intoarce asupra lor, scopul vascului fiind in principiu purificarea, si la persoanele rauvoitoare, poate face asta, doar facandu-i rau… celui rau.

Deci, atentie si la puritatea spirituala 🙂

Cumpara de aici ceai de vasc
Ceai de vasc

Intorcandu-ne la lumea mai palpabila, fizica… cine ia si medicamente aleopate (chimicale, ca sa zic asa…) trebuie sa se consulte cu medicul, inainte sa consume acest ceai, pentru ca poate interactiona foarte virulent, cu tratamentul medicamentos, poate anula, sau accelera efectul altor substante.

Cum se prepara ceaiul de vasc ? Pentru a-l bea, pentru tratarea afectiunilor interne, respectic, pentru tratarea acneelor, se prepara prin infuzie. Intr-o cana (~ 250-300 ml.) se pune 1 lingurita de frunze de vasc uscate, peste care se toarna apa fiarta. NU SE FIERBE !. Se acopera pentru 15 minute dupa care se strecoara si se bea. Doza maxima este de 3 pahare pe zi.

Pentru tratarea ranilor, se fierbe impreuna cu apa (se adauga in apa inca cand e apa rece) aceeasi doza, si se foloseste DOAR DUPA RACIRE, spaland ranile superficiale, cu ceaiul rezultat.

Deci doar ranile superficiale, zgarieturi ale pielii, mici lovituri, etc. Pentru spalarea ranilor mai adanci NU ESTE ADECVAT !

Cine a folosit deja ceaiul de vasc (vîsc, vâsc) ? Vi se pare eficient ? La ce l-ati folosit, la tratarea unor afectiuni, la descantece, sau la ce ?

Asteptam parerile cititorilor nostri aici pe blog, in casuta de comentarii de sub articol, pe forum, sau pe paginile de facebook sau google + ale blogului. Publicam TOATE comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva celor enuntate in articole.


Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *