Indispensabilă istorie, în care valenţa culturală atribuită unei băuturi de aproape întreg Orientul Îndepărtat e aşezată la locul cuvenit, dar, cu deosebire, mic tratat pe seama ştiinţei cultivării şi celei a consumului de ceai verde, volumul alcătuit de editura Compact ţine să pună accentul, într-o structură acoperitoare (cultivare, prelucrare, preparare riguroasă şi calităţi terapeutice), pe calitatea supremă a ceaiului verde, de adevărat panaceu.
Redescoperit de curând de către europeni, ceaiul verde îşi dezvăluie în paginile cărţii virtuţile stimulatoare şi calmante, binefacerile pe care le poate aduce, trupesc şi spiritual, asigurând, aşa cum stăruie tradiţia orientală, printr-o folosire internă şi externă, către culmea armoniei trup-spirit, frumuseţea.
Şi asta pentru că, oricât vi s-ar părea la început de ciudat, aflaţi că industria cosmetică exploatează de ani buni ceaiul verde, ca pe un ingredient eficient. Informaţii despre preparare, taine ale compoziţiei băuturii, efecte curative, reguli de pregătire şi, nu în ultimul rând, un bogat reţetar, de aplicaţii interne şi externe, în stare să fie preparate de fiecare, la el acasă, vin să deschidă gustul pentru un altfel de five o’clock, cu mult mai rafinat şi mai profitabil.
CUPRINS cartea Ceaiul verde- alinare pentru trup si suflet
• Cuvânt-înainte • Scurtă istorie a ceaiului • Botanica • De la sădire până la cultivare • Ţările cultivatoare şi sortimentele de ceai • Substanţe componente • Cumpărarea şi prepararea ceaiului • Ceaiul verde şi sănătatea • Ceaiul verde şi spiritul • Ceaiul verde şi frumuseţea • Reţete • Mic breviar al ceaiului • Indice tematic.
Cat costa si un unde o pot cumpara?
Cartea costa in jur de 11 lei si o poti cumpara la o librarie online, AICI