Ceai din rozmarin

Ceai din rozmarin – planta medicinala antica

Consumul de rozmarin aduce multe beneficii pentru sanatate, si a fost recomandata si in antichitate.

 

Ceai din rozmarin

Ceai rozmarin

ROZMARINUL -Rosmarinus officinalis- Rozmarinul este un subarbust cu flori rosiatice-albastrui care a fost adus in cultura la noi in tara de pe malul Marii Mediterane, unde creste spontan pe coastele insorite.

Este o planta aromatica, cu un miros foarte caracteristic si care o recomanda din start ca remediu. Folosita intern actioneaza in special asupra digestiei, asupra sistemului nervos-central (inclusiv asupra creierului) si a sistemului cardiovascular.

Extern este un elixir in bolile reumatice, in paralizii, in dureri musculare si are un efect cu totul exceptional de infrumusetare. Ceea ce-l individualizeaza fata de alte plante medicinale sunt actiunile sale foarte intense asupra creierului si a activitatii emotionale.

Ceaiul de rozmarin imbunatateste memoria, favorizeaza procesele de gandire, stabilizeaza emotiile (este printre putinele psiho-stabilizante cunoscute in medicina naturista), creste tonusul psihic. Nu este de neglijat nici efectul sau asupra digestiei, marind cantitatea de bila secretata si stimuland evacuarea acesteia, stimuland secretia gastrica si reducand balonarea (este un remediu clasic impotriva balonarii).

Actiuni:

Ceai rozmarin consumat INTERN: antigutos si antireumatic bun, antiseptic intestinal mediu, antiseptic respirator mediu-slab, antispasmodic bun, carminativ (reduce gazele intestinale) bun, colagog si coleretic bun, diuretic mediu-slab, hipocolesterolemiant slab, stimulent puternic al circulatiei sanguine, activator bun al circulatiei si oxigenarii cerebrale, psihostabilizant mediu, stimulent general bland si puternic in acelasi timp, stomahic mediu, tonic general bun, vermifug mediu-slab.

EXTERN: antiseptic mediu, astringent slab, cicatrizant mediu, stimulent al circulatiei pielii capului (de unde si un efect de crestere a parului), rezolutiv, vulnerar.

Cat costa ceaiul de rozmarin? Unde pot cumpara rozmarin? Cat costa tinctura de rozmarin? Cum arata rozmarinul?

O cutie de ceai de rozmarin costa in jur de 4 lei, rozmarin condimente costa in jur de 2 lei, dar dat fiind faptul ca sunt foarte multe tipuri de produse cu acelasi nume sau nume similar, preturile pot varia desigur, in functie de producator si de vanzator.

Rozmarin sub forma de ceai poti cumpara la acest magazin naturist online, si o alta selectie de produse interesante din rozmarin, inclusiv seminte de rozmarin direct, gasesti AICI

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse noi