Cum e programul Rabla 2013 etapa a II-a?

 

Se mai face anul acesta preluarea de masini mai vechi de 10 ani ? In 2013 va mai fi un al doilea program Rabla 2013 ?

Se pare ca da, incepand cu 14 noiembrie 2013, incepe faza a doua de predare a automobilelor vechi, la colectorii autorizati pentru fiecare judet. Sunt puse la dispozitie 3000 de tichete valorice pentru rable.

Iata mai jos lista cu fiecare judet in parte si cate tichete primesc colectorii in judetul respectiv:

( Informatiile sunt preluate de pe site-ul oficial Administratia Fondului de Mediu )

Distribuirea tichetelor este in felul urmator:

– in Bucuresti sunt distribuite 386 de tichete care se impart la 8 centre autorizate, adica 48 de tichete pentru fiecare centru
– judetul Alba primeste 61 de tichete, adica cate 6 bucati la fiecare dintre cele 11 centre de preluare a masinilor “rabla”

– in judetul Arad- tichetele repartizate pe tot judetul sunt doar 84 la numar, adica cei 5 colectori primesc cate 17 tichete (sunt alte judete care nu primesc nici atatea ­čÖé )
– judetul Arges -90 tichete- 6 colectori- cate 15 tichete per centru
– judetul Bacau-76 tichete-11 colectori -primesc 7 bucati fiecare
– judetul Bihor- 103 tichete- 16 colectori –  6.4 tichete de fiecare – asta da, matematica ! (probabil unul dintre centre va primi mai multe, iar altii, mai putine)
– judetul Bistrita Nasaud- 45 total – 5 colectori- 9 bucati per centru
– judetul Botosani- 40 tichete pt. rabla- 2 colectori – 20 de fiecare
– judetul Brasov- 90 tichete – 6 colectori -15 buc. de tichet valoric rabla 2013 la fiecare
– jud. Braila- 37 tichete repartizate- 3 colectori auto – 15 bonuri valorice de fiecare
– jud. Buzau – 63 tichete- 13 colectori – 5 bucati pentru fiecare centru

Restul judetelor cu numarul de tichete pentru fiecare judet, si cu lista centrelor autorizate unde puteti depune masina veche, ca sa primiti bonul valoric, il gasiti pe site-ul www.afm.ro.

Inportant ! Odata ce va depuneti masina la casat, aveti la dispozitie maxim 10 zile pentru a obtine actele -certificatele de radiere, distrugere a masinii si desigur depunere a tichetului pentru achizitionarea unei noi masini la producatorul sau dealer-ul auto acceptat in programul de reinnoire a Parcului Auto National.

Iata aici gasiti lista firmelor autorizate, unde puteti duce masina la casat, pentru a primi tichetul valoric pt. Rabla 2013, vi se va deschide o lista in format .pdf unde veti gasi adresele exacte, numele de firme, numerele de telefon, adresa de e-mail a firmelor care primesc automobilele la casare: http://www.afm.ro/rabla_autovehicule_colectori.php

Aviz amatorilor de inginerii financiare si tranzactii dubioase ! Conform anumitor situri de stiri si barfe, efectuand o simpla cautare pe google.ro, se poate vedea ca in prima transa a programului de acest an, anumite persoane care au depus masinile vechi fara sa intentioneze de fapt sa cumpere un automobil nou, au ramas cu tichetele in mana, si nu le-au putut vinde, pentru ca numarul de masini noi cumparate a fost unul foarte mic, comparativ cu anii precedenti. Atentie deci, cu ce scop va depuneti masinile ! Sa nu ramaneti si fara masina, si cu tichetul nevandut, adica, cu mana goala !Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Las─â-mi adresa de e-mail ┼či ├«┼úi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *