Cum pot sa imi sterg pozele si informatiile cu mine de pe Google?

 

Stiati ca exista posibilitatea de a sterge de pe internet cu ajutorul motorului de cautare Google linkuri, stiri, videoclipuri si poze neadecvate sau cu subiecte sensibile printr-o solicitare speciala scrisa celor de la Google?

Ei bine incepand cu aceasta luna – mai 2014 – s-a lansat o pagina speciala – care este in limba engleza unde poti scrie exact care linkuri  iti targeteaza propria persoana si contine date si despre care vrei sa soliciti stergerea acestora.

Unde gasesc site-ul unde se sterg datele si pozele? Pagina este https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch

Aceasta pagina a fost creata dupa noul decret al Curtii de Justitie al Uniunii Europene.  Prin acest mod se pot sterge practic toate rezultatele pana acum publicate pe Google care sunt considerate, inadecvate, irelevante sau excesive in raport cu scopurile pentru care au fost prelucrate.

Fiecare cerere va fi procesata personal.

Pentru a confirma identitatea persoanei care cere stergerea datelor/stirilor privitoare la propria persoana este necesar sa urmariti urmatorii pasi:

logo google

Ce date trebuie completate? Se va scrie tara, numele complet care trebuie sters, numele dvs. in cazul in care faceti cererea in numele altei persoane, relatia pe care o aveti cu persoana care urmeaza a fi stearsa din arhivele Google (sot, sotie, avocat, parinte, etc), adresa de email, si linkurile care vor trebui eliminate din rezultatele date de Google.

Pentru prevenirea cererilor frauduloase va fi necesar incarcarea copiei unui act de identitate, si a unei semnaturi personale.
Cine nu intelege pagina in limba engleza are posibilitatea sa aleaga versiunea in limba romana a paginii prin selectarea in dreapta paginii  jospaginii langa politica de confidentialitate intr-o casuta mica cu sageti – se da click si in loc de english se selecteaza termenul “romana”

Sper ca acesta informatie sa va fie de folos ­čÖéVrei să afli despre reducerile de preţ ?

Las─â-mi adresa de e-mail ┼či ├«┼úi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *