
Educatia in sine ca si concept, si sistemul educational s-a schimbat enorm in ultimii ani. Cu doar cativa ani in urma, nimeni nu-si punea problema unui an pregatitor intr-un institut de studii, cel putin, nu in cazul copiilor, respectiv, inclusiv in cazul in care un student inscris deja la o facultate din Romania, dorea sa faca schimb de experienta intr-un institut de profil similar in strainatate, prin “student exchange”, aproape sigur ca in strainatate, studentul roman era tinut intr-o clasa “zero” sau pregatitoare.
In ziua de azi insa, foarte multe din modelele educationale mai “occidentale” au fost preluate si incet-incet inserate in sistemul educational romanesc (daca se poate numi asa), si in fiecare an, parintii sunt nevoiti sa cumpere tot mai multe materiale educationale, carti si alte materiale didactice, extracuriculare sau auxiliare, fara de care copiii lor nu se vor putea integra in scoala.
De asemenea, nu doar materialele didactice au capatat tot mai mult o forma occidentalizata, ci si educatia incepe de la o varsta tot mai frageda, de o vreme fiind introdusa in legislatie, ideea de “clasa pregatitoare” sau “clasa / anul zero” pentru prescolari, in care trebuie inscrisi toti copii intre 5 si 6 ani (pana nu demult, doar grupa mare la gradinita.)
Una din semnele adoptarii metodologiilor educationale pana acum straine, este necesitatea cumpararii unor manuale sau caiete de lucru gandite si editate special pentru aceasta grupa de varsta (4..6 ani).
Primul an “zero” al prescolarilor nu va face exceptie de la aceasta regula, si mai sunt cateva zile la dispozitie, pana cand parintii vor trebui sa aibe anumite manuale pentru prescolari si caiete de lucru, gata cumparate.
Ce fel de carti si caiete de lucru sunt necesare la inceperea anului (pre)scolar in 2014 ? Cat costa aceste materiale didactice? In functie de cat de bine se documenteaza parintii, si cat timp au la dispozitie pentru cautarea celor mai bune oferte ( o tura de o juma’ de ora printre librariile din oras, nu prea mai este suficienta pentru asa ceva, costa mai mult combustibilul la masina sa “dai o raita” printre magazinele si librariile posibile), poate costa mai mult, sau mai putin.
![]() |
Imagine cu cateva rechizite scolare |
Noi am adunat aici doar cateva din materialele didactice de care cel mai probabil, o sa aveti nevoie, daca aveti copii prescolari care vor incepe anul scolar peste cateva zile.
De la copiii care incep scoala in grupa incepatoare (asa-zisa “clasa zero”) sunt sanse ca se vor cere de catre invatatoare / personalul didactic urmatoarele:
– Rechizite scolare de toate felurile poti cumpara direct pe acest site
– Caiet de lucru Matematica pentru cei care au peste 4 ani – pretul cartii prescolare este in jur de 3,7 lei si il puteti comanda pe acest site
– Caiet de lucru Dezvoltarea vorbirii – educatie prescolara, destinata copiilor de peste 4 ani (notat in anumite locuri 4 ani+) – costa tot in jur de 3,7 lei si se poate cumpara aici
– Marea carte a jocurilor – pret 22 de ron si se gaseste pe aceasta pagina web
–Domeniul Om si societate (4-5 ani) costa in jur de 3 lei, si se poate cumpara de pe net de aici
– Primele lectii la 3-4 ani – face parte din colectia “Copilul destept” costa in jur de 30 de lei, si ii invata pe cei mici sa invete totul prin joaca – comanda prin internet se poate face aici
Recomandarile sunt facute si pe baza unui newsletter primit de la unul din cei mai mari distribuitori de materiale didactice din Romania, al caror slogan este “Respect pentru oameni si carti“, deci… poate chiar merita sa le dati o sansa, si sa cumparati toate cele necesare celor mici, de la ei. Au foarte multe atuuri, foarte multe reduceri de pret tot timpul, si de cele mai multe ori, transport gratuit !
Voi ce fel de carti si manuale, caiete de lucru sau alte materiale didactice auxiliare mai cumparati pentru copilasul vostru ? Ce se mai cere la scoala ? Ati discutat deja cu educatoarele, cu invatatorii, invatatoarele copiilor ? Stiti deja care sunt cerintele concrete ?
Aveti AICI documentul oficial al ministerului care explica clar toate procedurile, baza legala, si cam tot ce e de stiut despre acest subiect.
Haideti sa discutam deschis despre aceste subiecte, in casuta de comentarii de sub articol (publicam toate comentariile obiective, decente ), sau pe pagina de facebook a blogului.
Asteptam parerile si comentariile cu interes !
Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.
Vrei să afli despre reducerile de preţ ?