Ceaiul verde cu smochine salbatice – merita incercat

 

Cauti un ceai mai special cu aroma deosebita ? Vrei sa oferi cadou niste ceaiuri inedite, mai speciale, mai deosebite,  de sarbatori ? Incearca noul ceai verde combinat cu smochine salbatice. Disponibil acum si in Romania, este un ceai care va incalzi inima si sufletele celor care il gusta in zilele reci ale iernii.


 La ce e bun si ce proprietati are acest ceai ?  Are si indicatii medicinale (terapeutice ) ? Din ce fel de plante e facut acest amestec de ceai ?

Prospectul ceaiului scrie ca are in compozitie:

– ceai verde chinezesc Yin Xiang si Chun Mee
– smochine salbatice
– bucati de curmale uscate
– faina de orez

Dar care e diferenta intre ceaiurile verzi cu nume diferite ? Nu e tot ceai verde ?

Specialitate de ceai verde cu smochine
Specialitate de ceai verde cu smochine.
Se gaseste online, pe situl dedicat
ceaiurilor nobile, fine, speciale, AICI

Fiecare sortiment de ceai verde are denumire separata, datorita modului de uscare si preparare speciala, in urma careia ceaiul isi schimba usor proprietatile.

De exemplu ceaiul verde “Chun Mee” e numit in engleza “Precious Eyebrows” (tradus, in lb. romana inseamna spancene pretioase) are aceasta denumire pentru ca frunzele de ceai verde au fost uscate in asa fel incat seamana cu niste sprancene.

Frunzele uscate au o culoare gri verzuie, putin stralucitoare si gustul este dulceag. Ceaiul preparat din acest sortiment, are culoarea galbena. Acest fel se produce in special in provincia Fujian in China.

Ceaiul verde numit “Xiang Cha” este special mai ales datorita aromei de ierburi aromate. Preparat, are o culoare de verde inchis. Gustul este intens, putin dulce si chiar intepator la sfarsit !

Pentru ca are in continut si curmale si smochine probabil nu va fi necesara indulcirea ceaiului pentru ca va fi deja dulce.

Ce pret are acest ceai si unde se gaseste ? Ambalat in pachetele cu gramaje de 50, 100, 250 grame, pretul unei cutii incepe de la aproximativ 11 lei.

O cutie de 100 grame te costa cam 19 lei, iar doza mare de un sfert de kilogram costa in jur de 40 de lei. Il puteti cumpara de exemplu pe acest site, special dedicat ceaiurilor nobile si deosebite.

Cum se prepara ceaiul cu smochine ? O lingura din amestec se pune intr-o cana mare, peste care se toarna apa fiarta. Se acopera cana vreme de doar 3 minute, dupa care se strecoara, si se serveste.

Acest ceai este ideal pentru ocazii speciale, pentru intalniri de afaceri, pentru a gusta un ceai unic, in familie. Desigur, vine perfect ca idee de cadou, pentru ocazii speciale, pentru a oferi cuiva drag un cadou de bun gust !

Deci ce mai asteptati, incalziti-va cu cate o cana de ceai  verde special in perioda Sarbatorilor de Iarna (Craciun, Revelion 🙂 )

Cine a baut deja din acest ceai special ? Are contraindicatii ? Dar efecte secundare, ati observat ceva ? Gustul, cum vi s-a parut ? Haideti pe forum sa povestim deschis despre ceaiuri si multe altele. Puteti, de asemenea, lasa un comentariu, si in casuta de comentarii de sub articol sau pe paginile de facebook, google plus, sau twitter ale blogului.

Publicam toate comentariile decente, indiferent ca sunt pro sau contra produselor prezentate in articol.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.


Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *