Cum poti sa instalezi Prestashop pe un server mysql 5.7 sau mai nou

 

Dacă instalezi Prestashop pentru nevoile tale de e-commerce, sau pentru clienţii tăi, pe un server mysql cu o versiune mai nouă, ca 5.7, sau orice versiune ulterioară a sa, indiferent că e server linux, sau bazat pe windows, te poţi trezi cu un mesaj de eroare de genul “Invalid default value for ‘last_connection_date'” , cam la 12% din procesul de instalare.

Imagine cu Parte a ecranului de instalare Prestashop 1.6x
Parte din ecranul de instalare
Prestashop – vers. 1.6.x


Procesul de instalare se întrerupe, şi apare legătura (linkul) cu repornirea instalării prin “click here” scris cu roşu, însă, degeaba repeţi procedura de instalare, se va repeta şi eroarea.

Eroarea raportată înseamnă de fapt că Prestashop, şi multe alte versiuni mai vechi de CMS-uri şi alte aplicaţii create cu PHP şi mysql, nu recunosc modul mai strict de validare şi manipulare a datelor, în mod special a datelor legate de câmpuri tip datetime (timp şi dată într-un singur câmp, nu e de tipul “timestamp”), dar şi altele.

Ca să poţi instala Prestashop, pe un server la care ţi s-a afişat eroarea asta în procesul de instalare, (Invalid default value for ‘last_connection_date’) trebuie să modifici ori temporar, ori permanent, modul în care serverul mysql se încarcă, prin introducerea unor valori în fişierul “my.cnf”, dacă eşti pe Linux (locaţia sa fiind de obicei /etc/mysql/my.cnf sau similar), sau “my.ini”, dacă eşti pe windows/wamp.

Editează fişierul de configurare de pe sistemul tău, şi vezi dacă are blocuri sau secţiuni definite cu paranteze pătrate, de genul [mysql]… sau [mysqld].
Dacă ai aceste blocuri definite în fişierul respectiv, introdu doar această linie după începutul de bloc [mysqld]
sql-mode=””
Salvează fişierul de configurare şi reporneşte serverul mysql.
(service mysql restart , dacă eşti pe Linux, sau click pe butonul “Restart mysql server” din panoul de control Wamp, dacă eşti pe Windows)
Şi dă după aia click pe linkul “click here to restart” din ecranul de instalare Prestashop.

Instalarea trebuie să se repete, fără erori, de această dată.

Te-a ajutat acest articol ? Distribuie adresa blogului şi prietenilor tăi pe social media. Nu ţi-a reuşit instalarea nici aşa ? Lasă-mi un comentariu şi voi încerca să te ajut.
Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *