Atacul informatic asupra serverelor Dyn opreste zeci de situri mari

 

Compania Dyn, operatoare a unui numar imens de inregistrari DNS pentru mii de situri online, a fost tinta unui atac informatic in dimineata zilei de Vineri, 21 octombrie.

In urma atacului, unele situri foarte cunoscute, gen spotify, github, paypal, inclusiv twitter, au devenit inaccesibile in toata lumea.

Urmarind conturile de twitter ale responsabililor firmelor respective – dupa ce twitter a devenit din nou accesibil – se putea constata din mesajele lor, ca au aflat foarte repede de atacul respectiv, si se lucra de zor la rezolvarea

Logoul companiei Dyn,
operatoarea serviciilor DNS,
care a fost tinta atacului cibernetic

problemelor.

Se pare ca unele situri, cum e operatorul de plati Paypal, nu si-a revenit inca, sau cel putin, nu complet, la ora 21.00 (ora Romaniei), Paypal nu este inca accesibil din Romania.

Lasand la o parte speculatiile complotioniste si teoriile conspiratiei, conform carora „rusii” ar fi in spatele atacului, pierderile sunt intr-adevar enorme, mai ales in cazul unei companii ca Paypal, operator al unui numar imens de plati online, in fiecare zi. Situl lor nefiind accesibil = nu se mai pot face platile respective = operatorul nu mai incaseaza comisioanele.

Paypal inaccesibil din Romania,
si la ora 21.00 seara, datorita
atacului cibernetic asupra
companiei Dyn, din dimineata zilei
de Vineri, 21 octombrie 2016.

In afara de paypal insa, din pacate, idiotii din spatele atacului informatic, dauneaza si sutelor de mii de utilizatori, care, unii nu-si pot face platile online, altii, pierd legatura cu familia, cu prietenii, cu cunoscutii, datorita inaccesibilitatii serviciilor prin care de obicei comunica.

Sa speram ca personalul de support IT al firmelor targetate va gasi o solutie potrivita in cel mai scurt timp posibil si serviciile online vor reveni la functionarea normala.

Gasiti povestea in lb. engleza pe „Mashable”, aici


Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse noi