Din cauza unei erori in browserele Chrome si Chromium 53, unele situri nu se incarca

 

Din cauza unei erori de cod (bug) din browserul Google Chrome, respectiv, in sursa sa, Chromium-Browser, unele situri care functioneaza pe baza de certificate de securitate eliberate pentru un site parinte, sau site cu ordine ierarhica mai mare, nu se pot incarca.

Ce inseamna asta ? Chit ca de obicei un site *pare* ca e securizat, si se incarca in bara de adrese cu protocol securizat, https://, din cauza acestui “bug” in codul Chromium / Chrome, ele nu se vor incarca sau se vor incarca DOAR daca folosesti protocol http:// nesecurizat (fara “S” dupa http).

Erorile din panoul de dezvoltatorul al
browserului Chromium 53, pe linux peppermint 64 biti
Pagina Profitshare.ro se incarca cu erori, daca
incerci sa folosesti protocolul https://, pentru ca
nu este recunoscuta autoritatea certificatului de
securitate “Profitsmart.ro” ca fiind valida
si pentru Profitshare.ro

Eroarea a fost raportata deja si la versiuni precedente, (ver.44 initial), dar se pare ca, asa cum s-a mai intamplat si cu alte bug-uri de-a lungul anilor, dezvoltatorii chrome au considerat ca e mai important sa organizeze tot felul de conferinte in decursul carora sa se bata reciproc pe umeri pentru chestii inutile “dezvoltate”, cum ar fi iconitele “material design”, decat sa lucreze efectiv la repararea erorilor din codul sursa.

In toata lumea, in cazul unor situri majore, importante, ca de ex. banca Chase Manhattan, un jucator foarte important pe piata bancara din S.U.A., dar si pe plan international, si-a intampinat in browserele chrome vers. 53, cu mesaje care ii atentionau ca certificatul de securitate al bancii (al sitului, de fapt) nu este transparent, si prin urmare, browserul nu poate afisa pagina. La click pe mesajul de eroare, se afiseaza intregul certificat de securitate al sitului, dar mai departe nu se poate trece. (sursa acestei informatii: AICI)

Asa arata azi (13 noiembrie 2016), situl profitshare
incarcat “normal”, cu protocolul https://, din
cauza erorii din browserul Chrome/Chromium v.53.

In Romania, deocamdata, l-am vazut doar la Profitshare, unul dintre jucatorii mari pe piata, unul din cele mai mari retele de marketing afiliat din tara

Am vazut pe net, cautand dupa eroarea respectiva, ca sunt situri care recomandau doar o simpla repornire a browserului, pentru a scapa de bug / eroare, insa, in acest caz, o repornire nu a fost suficienta.

Situl profitshare, incarcat fara probleme, in acelasi
browser, fara protocol securizat https:

In cazul sitului Profitshare, chit ca am reusit sa trec de eroarea cu certificatul de securitate invalid, prin simpla reincarcare a paginii, insa, pagina care s-a incarcat, s-a incarcat cu erori, si fara foi de stil, ca o pagina bruta, fara imagini, fara culori.

Deci ori trebuie inlocuita in bara de adrese, protocolul securizat (https:) cu cel vechi, “nesecurizat”, (http://profitshare.ro), si totul se va incarca normal, interfata de afiliat functioneaza in conditii normale, sau, se poate folosi alt browser pentru navigare, pana ce apare noua versiune a browserului, sau un upgrade sau patch de software, va rezolva eroarea din browser. De la bun inceput, cand am detectat aceasta eroare, in Firefox, situl se incarca normal.

Am aflat de la alti colegi afiliati, ca pe Windows 7, si alte versiuni de Chrome, situl Profitshare se incarca fara probleme. Le multumesc pe aceasta cale, pentru confirmare.


...

2 Comments

  1. Salut,

    Profitsmart.ro foloseste un certificat emis de GeoTrust Global CA, putin ciudat sa nu il recunoasca, este posibil sa fie o problema de la OS, ma gandesc ca nu are CA-ul definit.

  2. Nu e de la OS, @Alex, e problema care între timp s-a rezolvat doar parţial, dacă intri pe legătura către sursa în engleză a articolului, o să vezi că are şi acolo un update, problema e chiar mai gravă decât se credea la început, şi inclusiv certificatele Geotrust are probleme din cauza bug-ului

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *