Vonino Volt-S cu Android 6.0 Marshmallow si baterie super rezistenta

Baterie care te ţine o săptămână sau două

 

Telefon Vonino Volt-S cu Android 6.0 Marshmallow si baterie foarte puternica

Actualizare din noi.2019:acest produs nu se mai produce. Legăturile duc către pagina principală Vonino

Am avut ocazia să testez un Vonino Volt-S, din bunăvoinţa Vonino România, care mi-a oferit acest telefon şi un alt device, un Music Pad M1 pentru review (despre super utilul Music Pad, într-un articol viitor).

Foarte simplist spus, este un telefon foarte fain, care se încadreaza în categoria de telefoane pentru mediu business, cu un raport calitate / preţ absolut excelent, şi are multe atuuri faţă alte telefoane chiar mai scumpe ! Volt-S vine livrat cu Android Marshmallow (Android 6.0) şi o baterie super rezistentă, care ţine de te saturi !

Iată câteva detalii interesante despre Volt-S.

Nu o să mă apuc să scriu despre procesor, memorie, şi alte componente ale sale, pentru că alea, se văd foarte bine şi pe pagina produsului, pe situl Vonino, în schimb, o să descriu ce mi-a plăcut, şi ce nu mi-a plăcut la telefon, sau mai bine zis, la  Marshmallow, pentru că, singurele chestii care nu mi-au plăcut, sunt de fapt greşeli conceptuale ale Android-ului.

Puncte pro sau atuuri

Volt-S este dotat cu tehnologie Miravision, ceea ce înseamnă că atât imaginile capturate, fotografiate, sau filmuleţele filmate, cât şi cele transferate pe Volt-S de pe alte surse, vor avea automat o calitate superioară (teoretic !), fiind îmbunătăţite cu ajutorul unor algoritmi MediaTek specializaţi pe calitate vizuală a imaginii.

Telefonul Vonino Volt-S si ambalajul originalCamera principală de 8M are şi funcţie HDR, şi recunoaştere automată a feţei, deci se pot face nişte portrete extraordinare, inclusiv în condiţii de luminozitate redusă. Am făcut câteva imagini într-o cameră luminată doar sumar, cu un bec econo de 7W, si fara blitzul încorporat, şi pozele au ieşit foarte OK.

Flashul / blitzul, consumă, desigur, destul de multă baterie, deci dacă faci poze cu blitz, bateria ţi se duce mai repede.

Sau dacă foloseşti lanterna mai multă vreme (are lanternă foarte puternică), de ex. asculţi muzică în timp ce mergi pe drum şi ai lanterna pornită… cam după 15 minute, lanterna îţi mănâncă 5%…6% din baterie. ( E bine de reţinut însă, că la alte telefoane, în 15 minute s-ar fi descărcat bateria complet.)

Calitatea sonorului este excelentă, atât în căşti, cât şi în difuzor, şi dat fiind faptul că vorbim de un telefon subţire, puterea sonoră a telefonului Volt-S este surprinzător de mare, atât la apeluri, cât şi pentru ascultare de muzică prin radioul FM încorporat (foloseşti căştile ca antenă, dar poţi asculta şi în difuzor), sau pentru clipuri youtube. Din curiozitate, am testat sonorul inclusiv cu un film de acţiune cu multe efecte speciale, şi spre surprinderea mea, sunetul a fost foarte clar şi puternic, fără distorsiuni, inclusiv la volum maxim.

Minicartela SIM la telefonul Vonino Volt-SEu având şi degetele mai groase, m-a surprins plăcut faptul că sensibilitatea tactilă a ecranului este destul de mare pentru a putea tasta precis, din tastatura default a Marshmallow, fără să fie nevoie de corecturi, deci doar pentru asta, cred că în faţa bărbaţilor, Volt-S a câştigat teren, din start. ( Ca să fii sigur că tastezi ce vrei, şi nu ce vrea să propună “intelijenţa artifişială” a Androidului, trebuie să închizi corectura automată şi propunerile de expresii şi cuvinte din agendă, deci mergi la setări -> limbă şi introducere text, şi închide funcţiile alea 2 complet inutile)

Dacă laşi telefonul pornit, şi îl foloseşti sporadic, câte 1..2 ore de navigat pe net, pentru citire de mailuri, ascultat muzica, etc., îl încarci o dată la 3 zile, şi se încarcă foarte repede, în nici 2 ore s-a încărcat de la 16% la 93% (nu încarc niciodată bateria la 100%, şi chiar recomand să nu se încarce niciodată, nici o baterie, la nivel de 100%, pentru că epuizează capacitatea de stocare a bateriei).

Şi aşa, încărcat la 93%, a mers încă 3 zile, fără probleme, am ascultat muzică în difuzor cu FM radio pornit, am citit mailuri, am navigat pe net, etc. A scăzut bateria iar pe la 54%, după 3 zile. De menţionat însă, că în tot acest timp, Android a făcut nşpe actualizări, de nici nu le-am mai numărat, şi nici actualizările nu au slăbit bateria super puternică, ci au încetinit doar pe alocuri, cum era şi de aşteptat, alte procese care rulau.

Puterea de procesare a telefonului este foarte mare, de asta şi spuneam că din punctul meu de vedere este de categoria business, pentru că, am rulat simultan şi 6 procese (6 aplicaţii diferite), şi actualizare în background, şi de blocat complet nu s-a blocat niciodată, doar a încetinit navigarea în browser în timp ce se făceau actualizările.Telefonul Vonino Volt-S si ambalajul original 2.

Volt-S şi Marshmallow are meniul complet în limba Română din start, deci atât prima configurare cu contul google cât şi toate operaţiunile ulterioare, sunt foarte uşor de realizat. Telefonul este foarte uşor, şi totuşi e un telefon solid, pare robust, şi coperta de spate îţi dă chiar o senzaţie de piele întoarsă la atingere, amprentele de pe coperta din spate dispar automat după câteva secunde din cauza materialului, şi folia de protecţie originală se poate şterge foarte uşor.

Acest telefon se poate comanda online de aici.

E un telefon foarte decent, care îşi merită toţi banii. Sincer, credeam că e mult mai scump, decât este !

Puncte negative sau chestii care nu mi-au plăcut la Marshmallow.

Lucrurile care nu mi-au plăcut, au fost de fapt erori conceptuale ale Android, şi nu se impută nicidecum telefonului Volt-S. De exemplu, în loc de aplicaţia de mail IMAP/POP, Marshmallow a introdus Gmail ca app exclusiv pentru citirea de mesaje, însă nu s-au gândit şi la utilizatorii mai evoluaţi, cu 20 de conturi de e-mail diferite, toate pe IMAP, cum e cazul meu. Chit că toate conturile au foldere şi subfoldere, în momentul în care sincronizezi conturile, toate ţi le pune aplicaţia Gmail, grămadă, în “Necitite”, ceea ce e o prostie imensă, pentru că ai făcut 20 de conturi cu un scop anume, anumite taskuri vrei să le faci cu anumite adrese de e-mail, prin urmare, aplicaţia gmail nu e tocmai cea potrivită pentru aşa ceva. E drept, apar şi folderele fiecărui cont separat, DE 2X, în lista conturilor, însă, e pierdere de vreme să încerci să foloseşti aplicaţia Gmail pentru a administra conturile.

Să citeşti un mail rapid, să răspunzi rapid, pentru asta, e suficient. Pentru task-uri mai complexe, intri în Chrome şi te autentifici în conturile respective din browser.

La capitolul traduceri, Marshmallow stă prost şi la anumite expresii. De exemplu, când cuplezi telefonul cu un alt dispozitiv prin bluetooth, după ce se cuplează, îţi apare mesajul “Dispozitivul dv. nu cunoaşte bluetooth”, ceea ce e o prostie imensă, pentru că, tocmai ai cuplat 2 dispozitive, şi muţi poze de pe una pe alta. Probabil, mesajul respectiv a vrut să fie altceva.

Glisarea ecranului, de care e nevoie când în sus, când în jos, când în lateral, ca să realizezi o acţiune, nu este foarte intuitivă, şi faptul că notificările sunt în partea de sus a ecranului şi ori de câte ori vrei să activezi un meniu al browserului sau chiar al unui site pe care navighezi de pe mobil (99% din siturile mobile-responsive au meniul in partea stînga-sus), ai toate şansele să glisezi de fapt în jos, pentru 1…2 secunde, ecranul de notificări, deci din nou… eroare conceptuală, prea multe layere suprapuse, în Android Marshmallow.

Toate astea, sunt chestii pe care sper ca în actualizările viitoare, cei care au dezvoltat softurile din Volt-S, să le corecteze, dacă nu le vor corecta cei de la Google, “upstream”, în versiunea oficială.

Nota finală:

Telefon: nota 10*

Android Marshmallow: nota 9, cu multă bunăvoinţă, da’ primeşte 9 mai mult că e bun telefonul, că altfel, primea doar un 8.

Tu ce părere ai  ? Ai folosit Volt-S ? Ai deja un astfel de telefon, sau ai avut ? Cum ţi s-a părut ? Aştept cu interes comentariile decente în căsuţa de comentarii de sub articol.

Despre comentarii Disclaimer

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *