Iată de ce merită să folosești brichete sau peleţi în loc de lemne de foc

în cazan combustibil solid, semineu, sobă de gătit sau teracotă

 

Cu ce pot face încălzire în sobă de teracotă, cazan sau soba de gătit în loc de lemne ? Ce altă modalitate există, mai ieftină și mai economică ?

Dacă nu ai timp să tai lemne cu drujba sau toporul, să le duci toată ziua din depozit în casă ca să faci foc, poți alege o variantă mai economică și anume să folosest brichete de rumeguș sau peleţi.

Ce sunt aceste brichete? Sunt niște produse pentru încălzire/combustibil solid făcute în formă de cărămidă adică dreptunghiulară sau rotundă/ cilindrică sau bile tip ou.

Asa arată brichetele de rumeguş pt foc

Aceste brichete sunt de obicei obținute din deseuri lemnoase presate puternic la un loc. Încălzesc foarte bine spațiul, deci atenție NU se pun multe brichete la un loc ca lemnele pentru că emana căldură de 2-3 ori mai puternic.

După ce au ars rămâne foarte puțină cenușă.

Din descriere am văzut că energia pe care o eliberează 1 tona de brichete adică 1000 de kg sunt echivalente cu 550 m3 de gaz metan , sau 5500 kg adică 5,5 tone de lemne verzi de esență tare.

Peleţi ambalaţi in saci gata de livrare

Atenție! Se aprind mai greu decât lemnele deci e necesar mai multă răbdare. Puteți folosi pe lângă hârtie de aprins focul produse speciale pentru aprinderea focului.

Ce preț au și de unde se pot cumpăra aceste brichete pentru căldură în casă ? Costul și Comanda brichete online se poate face direct de pe acest site. De obicei se poate cumpăra in ambalaje de 1 tona ce se livreaza la adresa cerută.

Cazan ce funtioneaza cu peleţi

Materialul din care sunt făcute brichetele poate diferii adică pot fi brichete din lemn de pin, lemn, cărbune lignit, dar sunt și brichete din paie de grâu la fel de eficiente.

O altă variantă este să folosești peleţi în soba de gătit sau cazan mixt pe lemne si peleti sau simpla ce funționează doar cu peleți. Acestea vin în forme mici de 42 mm în sac.

Găsești peleți si cazane, termoşemineu, centrala pe peleti, sobe online direct pe acest site -CUMPĂRĂ

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *