Module şi extensii CMS recomandate de Black Friday

Cele mai utile module pentru magazine online, de Vinerea Neagră

 

Vinerea Neagră sau Black Friday este pentru unii comercianţi cel mai important eveniment de shopping (cumpărături online) al anului. Spun pentru unii, pentru că alţii consideră că Crăciunul este cel mai important eveniment, dat fiind faptul că aceştia din urmă se adresează cu precădere celor care caută cadouri tradiţionale mai personale, şi au oferte sezoniere.

Însă indiferent de nişa căreia te adresezi, necesitatea de a afişa aşa-zise oferte “flash”, (oferte trăsnet), sau oferte cu valabilitate limitată în timp, (timed offers în engleză), rămâne neschimbată. În funcţie de tipul de “motor” CMS al magazinului tău online, (webshop), dacă magazinul tău este cu hostare personală (adică NU foloseşti platforme SAAS / software as a service, gen Shopify, Etsy, Gomag, BigCommerce şi altele ci ai domeniul şi hostingul/spaţiul de stocare cumpărat şi ai acces la toată administrarea magazinului tău), atunci lista de module de mai jos îţi poate fi de mare folos în lansarea unor oferte cu limită de timp.

NU RECOMAND achiziţia de module de pe codecanyon, pentru că marea majoritate a modulelor şi extensiilor găsite acolo, sunt catastrofe de securitate, create de oameni care au minime cunoştinţe de programare, fără respectarea unor standarde. Şi de cele mai multe ori tot ce se găseşte pe codecanyon, vine fără suport real şi îţi dă mai multă bătaie de cap decât îţi rezolvă.

Recomand modulele şi extensiile gratuite ale fiecărei platforme, şi în cele mai multe cazuri aceste extensii şi module gratuite sunt suficiente pentru a lansa oferte deosebite.

Modulul Countdown timer for Elementor, pentru wordpress+woocommerce
Modulul Countdown timer for Elementor, pentru wordpress+woocommerce

Pentru că cele mai cunoscute motoare de webshop sunt WordPress+Woocommerce, OpenCart, Prestashop, şi Magento, voi prezenta în următoarele module pentru aceste platforme.

WordPress+Woocommerce / Elementor + 
Dacă motorul magazinului tău online este bazat pe WordPress+Woocommerce, cea mai bună modalitate de a afişa oferte limitate în timp, este să îţi instalezi editorul de pagini Elementor (versiunea gratuită este mult mai mult decât suficientă), şi să adaugi extensia echipei de software FlickDevs, numită intuitiv “Countdown Timer for Elementor”  pe care o găseşti AICI.
Ca şi toate celelalte module şi extensii prezentate, îţi va permite să lansezi oferte limitate în timp, cu numărătoare inversă, şi expirare automată.

Modul Countdown pentru OpenCart vers. 2.2 si pana la 3.x
Modul Countdown pentru OpenCart vers. 2.2 si pana la 3.x

OpenCart

Pentru OpenCart, modulul Countdown este cel cu aceleaşi funcţionalităţi, şi este GRATUIT în versiunea de bază, pentru versiuni de OpenCart de la 2.2 şi pînă la cea mai recentă versiune 3.x. Opencart Countdown se găseşte AICI sau prin clic pe imaginea modulului.

Pentru a descărca moduluil, trebuie să ai sau să îţi creezi un cont de utilizator pe platforma lor. Crearea contului nu implică vreo plată, poţi face un cont în câteva secunde cu doar o adresă de e-mail, şi contul este GRATUIT, ca şi modulul. Oricum merită să ai un cont pe opencart.com, pentru că vei avea acces la toate modulele ce le descarci în timp, în caz că în viitor îţi vei face un redesign major la site, sau te muţi la alt provider de hosting, sau din orice alte motive vei avea nevoie de modulele şi extensiile ce le-ai cumpărat sau descărcat o dată gratis, de la ei.

Prestashop

Modul Countdown Timer pentu Prestashop vers. 1.5x, 1.6x, si 1.7.x
Modul Countdown Timer pentu Prestashop vers. 1.5x, 1.6x, si 1.7.x

Pentru magazinele online bazate pe Prestashop, recomand în primul rând să încerce să facă actualizarea la o versiune mai recentă, 1.6.x sau 1.7.x, pentru că în versiunile 1.5x sunt lacune de securitate serioase, care pot compromite toate datele clienţilor cu uşurinţă. În versiunile 1.6x, s-au corectat multe portiţe şi potenţiale breşe de securitate, însă este recomandat totuşi să se folosească versiuni 1.7x, pentru că multe din modulele oficiale care existau pe marketplace-ul pentru module Prestashop, au fost retrase cu doar câteva luni în urmă, şi funcţionalitatea motoarelor 1.6x a fost intenţionat limitată din acel moment.

Modulul recomandat pentru Prestashop este cel făcut de echipa de la presta.site, modulul se poate descărca gratuit accesând pagina de forum pe care s-a discutat anul trecut legat de versiunile sale disponibile, AICI . 

Trebuie să ai, sau să-ţi creezi, desigur, un cont pe prestashop.com, ca să poţi descărca modulul, dar dacă magazinul tău foloseşte Prestashop, oricum ar fi deja cazul să ai contul respectiv făcut. Dacă cumva nu ai încă un astfel de cont, este recomandat să-ţi faci un cont, este gratuit, şi prin contul respectiv vei avea acces la multe facilităţi de pe forum, şi de pe marketplace-ul oficial.

Şi chiar dacă în discuţia respectivă creatorul modulului spunea că funcţionează pentru versiunile de Prestashop 1.5 şi 1.6, eu am testat zilele trecute acelaşi modul, instalându-l pe o versiune demo de Prestashop 1.7x, şi funcţionează perfect, după cum se vede şi în captura alăturată.  Configurarea este foarte simplă, se instalează ca orice alt modul Prestashop, şi după configurarea modulului în sine, câteva tab-uri noi devin disponibile pe fişele produselor, şi în acele tab-uri noi poţi seta practic perioada de numărătoare inversă şi preţurile speciale per produs.

Magento

Module Countdown Timer pentru platforma Magento
Module Countdown Timer pentru platforma Magento

Personal, nu recomand nimănui să îşi facă magazin online pe magento, pentru că din toate CMS-urile disponibile pe piaţă pentru magazine online self-hosted, este cel mai ciudat motor atât din punct de vedere al codului din spatele interfeţei, cât şi al modelului de tratare al utilizatorilor de către creatori (simplist spus, se cred superiori şi se vede asta în toată relaţia creator-utilizator-comunitate). Însă dacă totuşi ai deja un magazin online creat pe platforma sau motorul Magento, iată care sunt modulele (de fapt, în cazul lor, extensiile) care te pot ajuta să îţi menţii ofertele limitate în timp şi flash sales.

Marea majoritate a modulelor sunt cu plată, şi scumpe rău faţă de module plătite pe alte platforme, (spune şi asta deja, multe despre magento), sau prezentate ca fiind gratuite, dar de fapt oferă perioade de test gratuite, după care se trece la plată sau reducerea funcţionalităţilor. Un exemplu grăitor de preţuri nejustificate se vede în captura de ecran alăturată, sau la accesarea marketplace-ului oficial magento, la adresa https://marketplace.magento.com/catalogsearch/result/?q=countdown+timer (intenţionat, nu am pus legătură pe adresă).

Dacă ne uităm bine însă, vedem în imaginea alăturată, sau pe pagina de rezultate a căutării pe marketplace-ul oficial, un modul numit ElfSight Countdown Timer, care este GRATUIT, şi are în mare parte aceleaşi funcţionalităţi pe care le au şi modulele plătite. Prin urmare, are sens să încerci cel puţin, versiunea gratuită. Acest ElfSight este de fapt un serviciu SAAS, bazat pe cloud, şi contul pentru accesare se creează în momentul instalării extensiei, şi are planuri de plată de la gratuit şi pînă la avansat, şi evident fiecare plan costă diferit.

Te-a ajutat acest articol ? Fă un amar de bine, şi distribuie-l şi prietenilor tăi.

Despre comentarii

 

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *