3 beneficii extraordinare ale turmericului

3 beneficii extraordinare ale turmericului

De ce sa consumi turmeric zilnic, si in ce cantitati

 

3 beneficii extraordinare ale turmericului

Iata de ce merita sa consumi turmeric zilnic.

Curcumina este un compus natural care se gaseste in turmeric, o planta originara din India si Sud-Estul Asiei. Aceasta substanta a devenit cunoscuta pentru numeroasele sale beneficii medicale si proprietatile sale anti-inflamatorii, fiind un antioxidant puterni, bun inclusiv pentru protejarea creierului.

Chiar daca turmericul este planta din care se extrage turmericul, in limbajul popular se mai folosesc denumiri cum ar fi curcuma, curcumina, turmenic.

Iata 3 beneficii extraordinare ale turmericului, sau mai exact a curcuminei extrase din turmeric:

Proprietatile anti-inflamatorii: Curcumina este cunoscuta pentru capacitatea sa de a reduce inflamatia in organism. Studiile au aratat ca acesta poate ajuta la reducerea simptomelor artritei si poate ameliora durerea cronica asociata cu aceasta afectiune. De asemenea, curcumina poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare si diabetul de tip 2, care sunt asociate cu inflamatia cronica.

Protejarea creierului: Curcumina poate ajuta la protejarea creierului impotriva deteriorarii, cauzate de procesul de imbatranire sau de afectiuni precum Alzheimer sau depresia. Studiile au aratat ca curcumina poate imbunatati functia cognitiva si poate reduce riscul de aparitie a acestor afectiuni in viitor.

Proprietatile antioxidante: Curcumina este un puternic antioxidant, care poate ajuta la protejarea celulelor impotriva daunei oxidative si la prevenirea bolilor asociate cu acest proces, cum ar fi cancerul. De asemenea, acesta poate ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a ochilor, precum si la prevenirea imbatranirii premature.

Curcumina se gaseste in principal in condimentul turmeric, care se foloseste frecvent in bucataria asiatica. De asemenea, acesta poate fi gasit sub forma de supliment alimentar, care poate fi luat zilnic pentru a beneficia de efectele sale uimitoare. Conform expertilor, este recomandat sa se consume intre 500 mg si 1 g de curcumina pe zi pentru a beneficia la maxim de proprietatile sale curative.

In concluzie, curcumina este un compus natural uimitor, cu proprietati anti-inflamatorii, de protejare a creierului si antioxidant. Consumul sau regulat poate ajuta la prevenirea bolilor si la imbunatatirea starii de sanatate generale.

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *