Cum transmiți referrer-ul programelor de afiliere

Poți seta în .htaccess sau cu un tag meta, să se transmită referrerul către programele de afiliere din care faci parte.

 

Unul din cele mai frecvente întrebări care apar legat de programele de afiliere, este “cum transmit referrerul”, sau “de ce nu se transmite referrer”.

Și pe bună dreptate, pentru că lipsa referrer-ului face mai grea urmărirea corectă a vizitatorilor și a eforturilor oricărei campanii de marketing.

Din punct de vedere social, cineva, un idiot sau mai mulți, s-a gândit undeva, cândva, că transmiterea referrerului în browsere constituie o încălcare a vieții private, și prin urmare, de când cu trecerea obligatorie la HTTPS, s-a eliminat din browsere și servere transmiterea automată a referrer-ului (adică, a informației din care un site web poate afla, de pe ce pagină a altui site vine vizitatorul).

Poate că pe unii corecți politic asta îi încălzește, însă din punct de vedere al oricăror eforturi de marketing este o aberație, pentru că se pierde urma paginilor origine, în toate campaniile de marketing, cu mici excepții în care prin adăugarea de surse utm_source și medii utm_medium, se mai poate urmări câte ceva.

Deci cum transmiți referrer-ul programelor de afiliere ?

Pentru orice campanie de marketing afiliat, este ideal să poți ști din panoul de control al programului de afiliere, care din campaniile tale, sau din paginile /  URL-urile tale au  trimis câte clicuri, câți vizitatori, câte conversii…

Pentru a putea trimite din nou, așa cum ar fi normal, toate informațiile de referrer, programelor de afiliere (trackerelor), trebuie adăugate ori una, ori cealaltă (cel mai bine amândouă) bucățile de cod de mai jos.

Afiliaților care au acces la fișierul .htaccess – și marea majoritate a afiliaților, au acces la respectivul fișier prin cPanel sau alt panou de control al serviciului de hosting – codul de mai jos le este foarte util

# Referrer-Policy
<IfModule mod_headers.c>
Header set Referrer-Policy “unsafe-url”
</IfModule>

Afiliaților care nu au acces din ceva motiv la .htaccess, le este mai util tagul meta de mai jos, acest tag trebuie introdus în antetul paginilor (de ex. header.php în cazul wordpress și altor platforme similare), înainte de tagul de închidere </head>

<meta name=”referrer” content=”unsafe-url”/>

Începând din momentul în care aceste taguri vor deveni active (de obicei, devin active instant, la salvarea fișierelor în care se inserează), datele complete de referrer se vor transmite de către server, tuturor destinațiilor de link extern.

Spor la comisioane și tracking mai  eficient !

Vezi produse la preț super pe eMag !

Vrei să afli despre reducerile de preţ ?

Lasă-mi adresa de e-mail şi îţi voi trimite periodic un mail cu reducerile actuale
Email *

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *